Tips voor effectief stucadoren

Eén van de vervelendere klusjes in huis is het stucadoren. Indien u hier niet zoveel verstand van heeft, raadt Stukadoor Nu u dan ook aan om een ervaren stukadoor in te schakelen om de klus te klaren. Wanneer u dit toch zelf wilt gaan doen, is het verstandig om rekening te houden met de volgende tips.

Stappenplan stucadoren

Voordat u gaat beginnen met stucadoren, raden we u aan een goede mengverhouding te maken voor uw gips. Zorg ervoor dat het niet te dik en niet te dun wordt. Indien het namelijk te dik is, geeft het namelijk een klonterig effect en bij een te dun mengsel zal het stucwerk uitzakken. Zorg nu dat u de ondergrond goed beschermd heeft met kranten, zodat deze niet wordt aangetast door uw stukadoorswerk.

Vervolgens haalt u de oude laag eraf en indien er scheuren zijn, behandelt u deze met stucgaas. Gebruik een lange rei en gebruik klodders gips om de stucprofielen waterpas en op gelijke hoogte ten opzichte van elkaar op de muur te plaatsen. Smeer het geheel dicht en laat het een tijdje drogen. Hierna maakt u het weer zeer nat en gebruikt u bij voorkeur een spackmes om het zeer strak te trekken. Opnieuw kunt u het laten drogen, waarna u het geheel saust of behangt naar eigen invulling.

Handige video!

Is deze uitleg u toch wat te ingewikkeld? Heeft u er beeld bij nodig? Bekijk dan eens dit handige filmpje van stukadoor Dennis Mulder van Rigips Nederland. Hij legt u op heldere wijze uit hoe u het beste kunt stucadoren:

Erkende vakman

We zeiden het al eerder en blijven het zeggen: een precisieklus als stucadoren kunt u het beste aan een professional overlaten. Stukadoor Nu werkt samen met ervaren vakmannen door het hele land. U kunt via deze pagina gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van de verschillende specialisten. Door te vergelijken, bespaart u bovendien aanzienlijk op de totale kosten!

Contactformulier

Heeft u liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek, u hoort spoedig van ons.

Terugbelverzoek stukadoorsbedrijf